Actualitate

Marcel Boloş, la conferinţa România Inteligentă: „Sperăm să fim măcar o dată într-un ciclu bugetar fruntaşi la absorbţia integrală a fondurilor europene”

Foto: gov.ro

România nu mai este campioană la pierdut bani, ba chiar ţintim spre absorbţia integrală a fondurilor europene, a apreciat ministrul Investiţiilor europene, Marcel Boloş, marţi, la Conferința Națională „Hrană de calitate – profit pentru toţi românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”, organizată de Antena 3 CNN şi Jurnalul.

„Noi sperăm să fim măcar o dată într-un ciclu bugetar fruntaşii şi să ne apropiem atât de mult de absorbţia integrală a fondurilor europene.Noi fiind responsabili de politica de coeziune, am creat linii de finanţare cu Ministerul Agriculturii, pe trei căi.

Una dintre ele, de eficienţă energetică şi de sprijin a agricultorilor şi a industriei alimentare pentru a face faţă la costurile utilităţilor publice, am semnat contracte de finanţare la minister şi vom continua aceste demersuri din fonduri UE. De asemenea, facem inii de finanţare importante pentru noi, România.

A doua direcţie este de finanţare legată de retehnologizare în septembrie 2022, când a fost numai pentru industria alimentară, am avut buget de 150 milioane euro pe care l-am alocat pentru industria alimentară şi a fost un succes.

A treia linie de finanţare, poate părea mai ruptă de context, este legată de digitalizare, dar nu numai în sens restrâns, ci şi investiţii pentru calea robotizării pentru a spori capacitatea muncii, pentru a ajuta şi agricultorii.

Am avut deschiderea necesară importantă, am comunicat cu Ministerul Agriculturii”, a spus ministrul Fondurilor europene, Marcel Bolos, marţi, la conferinţa Antena 3 CNN.

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, organizează, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferinţa națională „Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”.

Cele mai recente știri

To Top