Actualitate

Marcel Ciolacu: Nu e o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu spune despre Florin Cîțu că a fost „un inconștient” care a făcut datorii de 9,2% din PIB când a fost premier. „Nu e o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, dă asigurări Ciolacu.

„De ce nu îl întrebați pe Cîțu? De ce nu ați țipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva considerați că acele datorii nu le plătește?! Va veni vreun prim-ministru sau vreun președinte al României care să spună – nu vă supărați, dar eu nu am nicio treabă cu ce au făcut ei… De ce nu a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă?”, spune Marcel Ciolacu, întrebat despre faptul că în 2024 România va plăti dobânzi de 40 de miliarde de lei.

El afirmă că datoriile vor fi plătite.

„Ăsta e adevărut: da, acele datorii trebuie plătite și ne-am pregătit și vom bugeta ca să nu ne facem, să nu intrăm în incapacitate de plată. La bufferul care este acum la BNR și la Ministerul de Finanțe, fiindcă avem cel mai mare buffer, nu e o o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, încheie Ciolacu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top