Actualitate

Marcel Ciolacu: Vom menţine ritmul alert al investiţiilor

Premierul Marcel Ciolacu a analizat situaţia implementării investiţiilor publice cu miniştrii care au în portofoliu cele mai mari proiecte, în cadrul unei şedinţe de lucru care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

„Pentru acest an avem cel mai mare volum de investiţii alocat din fonduri naţionale şi europene. Datele pe primul trimestru al anului arată o creştere cu 70% a execuţiei cheltuielilor pentru investiţii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vom menţine ritmul alert al investiţiilor atât pentru a finaliza cât mai repede proiectele pe care cetăţenii le aşteaptă în mod firesc – infrastructură de transport, medicală, de educaţie, investiţiile din sectorul energiei şi digitalizării – dar şi pentru a utiliza cât mai eficient resursele”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Potrivit execuţiei bugetare până la 31 martie 2024, cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost în valoare de 22,50 miliarde lei, fiind de 1,7 ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când au fost în valoare de 13,16 miliarde lei.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, alături de şeful Executivului, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Vestea, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top