Tehnologie

Mihnea Rădulescu, director Vodafone Business România: „Digitalizarea poate salva vieți”

Mihnea Rădulescu, director Vodafone Business România, a fost prezent la Conferinţa RO 3.0 „Transformarea Digitală – Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă”, unde a vorbit despre impactul pozitiv al digitalizării asupra României.

Conferinta RO 3.0 „Transformarea Digitală – Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă” a avut loc joi, 29 februarie, printre temele discutate numărându-se: noutăți în domeniul tehnologiei care pot îmbunătăți calitatea vieții, digitalizarea accelerată a României și impactul acesteia asupra societății și economiei, serviciile smart și modernizarea localităților din România, precum și multe alte subiecte.

Mihnea Rădulescu, director Vodafone Business România, a vorbit despre importanța digitalizării companiilor din România, dar și despre rezultatele pozitive obținute la nivel social.

„Realitatea este că în ceea ce privește, de exemplu, primele 100 de companii din România, nivelul digitalizării este foarte avansat, iar instrumentele digitale folosite sunt la același nivel cu cele ale altor companii din vestul Europei sau din America.

Pe de altă parte, când ne uităm la IMM-uri, situația este diferită. Doar 17% din companiile din România, în sectorul de IMM-uri, se pot considera digitalizate, ceea ce este descurajant, privind ca cetățeni ai acestei țări.

Practic, IMM-urile din România au un nivel de competitivitate, față de IMM-urile din restul țărilor Uniunii Europene, mult mai mic. Noi investim destul de mult în ceea ce înseamnă educația digitală, împreună cu parteneri precum BCR.

Încercăm să mergem în fiecare oraș din România, să organizăm conferințe și să prezentăm soluțiile disponibile.
De asemenea, avem o întreagă platformă care se numește „Deschis la nou. Deschis la tehnologie”, prin care încercăm să comunicăm cu IMM-urile mici și mari.

Există apetență și dorința de a învăța. Eu zic că există multă speranță. Cred că România va arăta diferit în următorii ani, pentru că dacă IMM-urile nu se vor digitaliza, vor ajunge în scurt timp la situația în care nu vor mai supraviețui. Unele sectoare de activitate nu mai pot supraviețui fără digitalizare.

Este important să vorbim și despre impactul social al digitalizării. De multe ori, digitalizarea poate salva și vieți. Recent, am încheiat implementarea unui proiect de digitalizare a 18 secții ATI din România, un proiect al Ministerului Sănătății.

Instrumentele digitale fac ca pacienții să aibă acces la competențe din alte spitale. Sunt oameni care trăiesc și vor trăi pentru că există aceste instrumente digitale”, a spus Mihnea Rădulescu, director Vodafone Business România.

Conferinţa RO 3.0 „Transformarea Digitală – Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă” a fost organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media, împreună cu cotidianul naţional Jurnalul.

Cele mai recente știri

To Top