Timp liber

Ministrul bulgar al Turismului spune că sezonul estival a avut un început bun

Foto: iStock

Sezonul turistic estival a avut un început bun, având în vedere că pe luna iunie aveam aproape un milion de turişti înregistraţi, potrivit datelor preliminare, a declarat duminică ministrul interimar al Turismului din Bulgaria, Evtim Miloshev, pentru postul public de televiziune, transmite BTA.

Evtim Miloshev a precizat că în sectorul turismului nu este bine să numeri puii înainte de a ieşi din ou, dar a adăugat că se aşteaptă la o creştere de cel puţin 10%.

Calitatea apei de îmbăiere pe coasta bulgară a Mării Negre este excelentă, iar acest lucru poate fi verificat pe pagina de Internet a Comisiei Europene, care de două ori pe lună monitorizează cât de curată este Marea Neagră, a subliniat oficialul bulgar.

Se fac eforturi pentru pregătirea personalului în domeniul turismului, a adăugat Miloshev. Reputaţia locurilor de muncă din turism ar trebui să fie îmbunătăţită, personalul ar trebui să beneficieze de pregătire în instituţiile de învăţâmânt din ciclul secundar, iar sistemul de învăţământ dual oferă oportunităţi excelente, a mai spus Miloshev.

Problema forţei de muncă, în special în ceea ce priveşte cetăţenii din terţe ţări, nu depinde numai de serviciile consulare, dar şi de alte instituţii, a apreciat oficialul bulgar. „După sezonul turistic estival, voi iniţia un dialog interdepartamental pentru a rezolva problema forţei de muncă”, a promis Miloshev.

În turism, mediul de afaceri vrea reglementări, vrea reguli pentru a putea dezvolta produsul turistic, a apreciat oficialul bulgar. Potrivit acestuia, toată lumea care lucrează în turism, de la femeia care face curăţenie şi până la proprietarul hotelului, ar trebui să zâmbească. „Lumea ne vede ţara prin intermediul turismului, dacă nu îi primim bine, atunci când produsul turistic nu este bun, asta devine imaginea întregii ţări”, a adăugat Miloshev.

„Orice este bun pentru ţară este bun pentru turism. Orice afectează ţara din punct de vedere politic, precum inflaţie, evoluţii geopolitice, preţuri, afectează în mod direct turismul, iar turismul este imaginea ţării noastre”, a spus ministrul bulgar al Turismului.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Cele mai recente știri

To Top