Actualitate

Ministrul Economiei, despre plafonarea preţului la alimente: Acţionăm în zona în care cetăţenii României resimt cel mai tare

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a precizat că măsura plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază, despre care premierul Ciolacu a anunţat că va fi prelungită cu 60 de zile are un impact real şi a adăugat că, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului anterior, există o creştere de până la 5%, iar în luna iunie a anului trecut, aceasta a ajuns la 18%.

Întrebat, luni la Antena 3 CNN, dacă este o măsură care ajută, ministrul Economiei a răspuns: „Da, m-am uitat pe cifre, are un impact real. Comparativ, luna aceasta cu anul trecut, este o creştere de până în 5%. Dacă ne uităm însă la luna iunie, creşterea este de 18%. Înseamnă că a crescut foarte mult şi după, viteza de creştere a scăzut mult”.

„Viteza de creştere a preţurilor a scăzut în România Trebuia să acţionăm în zona în care cetăţenii României resimt cel mai tare acest lucru, la produsele de bază, pentru că acolo era o creştere pe produs mai mare decât media. Rezultatele se văd, este evident că preţurile speculative nu au mai fost posibile”, a mai explicat Oprea.

Chestionat cum va fi traiul românilor, ministrul PSD a replicat: „Media, în general, vorbeşte despre un nivel în care nu ţine cont de persoanele care nu au venituri foarte mari, atunci atenţia noastră este în special pentru persoanele care nu au resurse materiale foarte mari şi acolo ne îndreptăm pentru sprijinirea lor”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că a decis prelungirea cu 60 de zile a ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Şeful Exectutivului a adăugat că românii trebuie să beneficieze în continuare de stabilitatea preţulor la alimente şi este clar că plafonarea a temperat creşterile speculative de preţuri, a ajutat la scăderea inflaţiei şi la menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei.

Cele mai recente știri

To Top