Transporturi

Necazurile Boeing reprezintă ”o povară” pentru întregul sector, spune un director al Airbus

Foto: iStock

Problemele de siguranţă şi calitate expuse la Boeing în urma desprinderii unui panou de uşă în timpul zborului unui avion 737 MAX, la începutul acestui an, riscă să zdruncine încrederea în industria aeronavelor, a spus un director de top al producătorului rival de aeronave Airbus, transmite Reuters.

Christian Scherer, CEO al diviziei Airbus de avioane comerciale, a declarat pentru săptămânalul german WirtschaftsWoche că problemele sunt ”o povară pentru întreaga industrie”.

”Problemele Boeing ar putea determina mai mulţi oameni să pună la îndoială cât de sigur este de fapt zborul”, a spus Scherer.

Boeing a fost supus unei presiuni crescânde în privinţa controalelor de calitate din fabrică, din 5 ianuarie, după desprinderea unui panou de uşă al unui avion 737 MAX, cel mai bine vândut model al companiei, într-un incident pus pe seama unor şuruburi lipsă.

Scherer a respins afirmaţiile potrivit cărora Airbus ar putea creşte preţurile propriilor avioane ca urmare a problemelor Boeing, adăugând că preţurile sunt determinate de cererea care depăşeşte oferta şi că este dificil de prezis cum se vor desfăşura lucrurile în viitor.

”Îndrăznesc să spun că un concurent bolnav se poate comporta într-un mod relativ imprevizibil. Dacă o companie are zeci de avioane în stoc ,involuntar, ar putea declanşa o vânzare majoră”, a spus acesta.

Cele mai recente știri

To Top