Actualitate

Nicolae Ciucă: Linia roşie despre care am discutat şi cred că am convenit este cea legată de taxe şi impozite noi anul viitor

Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat vineri, la Timişoara, care este linia roşie pe care partidul pe care îl conduce nu o va trece, în coaliţia de guvernare, el răspunzând că PNL nu este de acord cu noi taxe şi impozite începând din 2024.

”Linia roşie despre care am discutat şi cred că am convenit, pentru că de aceea suntem într-o coaliţie şi ne-am asumat o responsabilitate, este cea legată de taxe şi impozite noi anul viitor. Peste această linie nu se trece. Nu există niciun risc”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă s-a referit şi la impozitarea progresivă.

”Am spus şi spun în continuare, astăzi când noi discutăm de o cotă unică de impozitare, pentru că avem un impozit pe profit de 16%, impozitul pe venit de 10%, impozitul pe dividende de 8%, ca atare, neavând o cota unică şi existând în continuare spaţiul de lucru pentru cota unică, neepuizandu-şi resursa de a produce efectele în acest sens, mergem în continuare pe cota unică”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Cele mai recente știri

To Top