Transporturi

Nicuşor Dan: 100 de troleibuze noi vor circula din 2024 în București. Primele 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie

Foto: Facebook/Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, sâmbătă, că troleibuzele Solaris care vor circula în Capitală de la începutul anului viitor se pregătesc să iasă pe poarta fabricii din Polonia.

„Dintre cele 100 de troleibuze achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti, 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, iar restul vor ajunge etapizat până în luna iunie. O delegaţie tehnică din Primăria Capitalei a fost la fabrica din Polonia pentru a vedea stadiul producţiei noilor troleibuze. Acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 km, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB. De asemenea, vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcţiile de numărare şi informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online”, a scris, sâmbătă, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Capacitatea de transport a unui troleibuz va fi de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune. Pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Cele mai recente știri

To Top