Tehnologie

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Foto: iStock

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT pe dispozitivele sale fără să plătească şi, eventual, va câştiga un comision din banii făcuţi astfel de producătorul ChatGPT.

Apple a anunţat că va implementa funcţii de inteligenţă artificială pe dispozitivele sale şi că unele dintre acestea vor fi realizate de ChatGPT.

Acest lucru a fost posibil în urma unui parteneriat pe care cele două companii l-au pus în practică după mai multe luni de negocieri.

Parteneriatul, conform surselor citate de Bloomberg, nu implică bani, deocamdată, spre surprinderea multora. Acesta, aduce aminte, mai degrabă, de parteneriatul dintre Apple şi Google privind căutarea web.

Apple nu plăteşte OpenAI pentru folosirea ChatGPT, moneda fiind expunerea pe care iPhone şi celelalte dispozitive o vor oferi – ceea ce ar putea aduce numeroşi noi utilizatori, eventual plătitori, pentru ChatGPT.

Mai mult, Apple ar putea ajunge să facă bani la fel cum face în cazul Google – oprind un procent din banii pe care OpenAI îi va face pe dispozitivele Apple.

AI-ul va fi implementat la nivelul sistemului de operare pe dispozitivele Apple, ceea ce va face ca acestea să fie uşor de accesat din orice aplicaţie. Inclusiv Siri va apela la ChatGPT în anumite cazuri.

 

Cele mai recente știri

To Top