Finanțe personale

Perioade de scadență a facturilor mult prea mari? Omnicredit îți oferă rezolvarea

Lipsa de lichidități este una dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea micilor întreprinderi și a celor la început de drum, chiar dacă desfășoară activitate profitabilă. Acest lucru este cauzat de intervalul de timp prea mare între momentul prestării unui serviciu și expirarea perioadei de scadență pentru încasarea sumei aferente. Pentru a veni în ajutorul acestor societăți, Omnicredit a dezvoltat solutii de finantare prin factoring aflate la doar un click distanță.

Cui se adresează serviciile Omnicredit de factoring?

Factoringul reprezintă o modalitate de finanțare destinată companiilor emitente de facturi în schimbul serviciilor prestate. Prin acesta se poate urgenta încasarea banilor înainte de atingerea perioadei scadente în așa fel încât să se obțină o mai bună gestiune a bugetelor. Industriile care beneficiază semnificativ de pe urma acestei soluții sunt cu precădere cea a transporturilor, a construcțiilor, companiile care lucrează cu statul, micii producători, dar și retaileri din diverse arii de activitate. Fie că ești start-up, PFA sau freelancer, acest serviciu are menirea de a susține afacerile la început de drum. Simplul fapt că emiți facturi pentru clienții tăi îți deblochează posibilitatea de a beneficia de aceste servicii.

Cum te ajută factoringul să depășești provocările financiare?

Factoringul este mai mult decât un împrumut, este o soluție eficientă prin care poți economisi timp prețios pe care să-l utilizezi ulterior pentru a-ți dezvolta afacerea. Drept urmare, Omnicredit va interveni în relația dintre compania ta și clienții săi, grăbind tranzacțiile într-un mod cât se poate de eficient. Mai exact, Omnicredit, în calitate de factor, va cumpăra facturile emise, oferindu-ți instant contravaloarea acestora. Ulterior, clientul tău, numit și debitor cedat, va fi notificat cu privire la acest lucru și informat referitor la noul cont în care trebuie să facă plata, și anume cel al factorului. Traseul banilor este unul foarte simplu, care poate fi reluat de la lună la lună: prestezi un serviciu, emiți factură, Omnicredit o plătește instant, debitorul face plata la momentul expirării perioadei scadente.

Ce avantaje ai dacă optezi pentru finanțare de tip factoring?

Scopul principal al serviciilor de factoring este de a te ajuta să obții acces la propriile lichidități fără să fie nevoie să pui presiune pe clienții tăi. Diferența dintre momentul emiterii facturii și al încasării banilor este redusă la minimum în așa fel încât să poți onora la timp plățile salariilor, furnizorilor, utilităților etc.

Spre deosebire de un împrumut clasic, finanțarea de tip factoring nu afectează gradul de îndatorare al companiei tale. Banii circulă constant lună de lună între cele trei părți implicate, totul în schimbul a doar 3% din valoarea totală calculată.

De asemenea, procesul de accesare este foarte simplu și flexibil, analiza dosarului și transmiterea deciziei de finanțare transmițându-se în câteva ore de la aplicare. Ai nevoie de un minim de documente și parcurgerea câtorva pași simpli direct de pe site, de oriunde te-ai afla. Primești până la 100% din valoarea facturilor emise, la scurt timp, în așa fel încât să îți acoperi instant nevoia de utilități. În cazul în care ai nevoie de ajutor în luarea unei decizii, poți accesa serviciile de consiliere gratuită pe care echipa Omnicredit ți le oferă.

Nu în ultimul rând, optarea pentru un astfel de serviciu îți aduce îmbunătățirea relațiilor cu toate categoriile de parteneri. Clienții vor reveni la tine dat fiind faptul că le oferi răgaz pentru efectuarea plăților, angajații vor da randament crescut atunci când încasează salariile la timp, furnizorii îți vor face reduceri semnificative și vei putea observa o evoluție pe toate planurile.

Gestionează mai eficient bugetele companiei tale cu ajutorul serviciilor Omnicredit!

Cele mai recente știri

To Top