Business

Piaţa smartphone-urilor a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv

telefoane mobile
Foto: iStock

Piaţa smartphone-urilor a scăzut din nou, pentru a cincea oară la rând, în primul trimestru al acestui an, însă, de data aceasta, scăderea a fost mai mică decât cea din ultimul trimestru al anului trecut.

Piaţa smartphone-urilor a pierdut alte 12 procente în primul trimestru al acestui an, conform analizei făcute Canalys, care spune că scăderea a fost în parametrii aşteptaţi de analişti.

Apple, liderul din trimestrul anterior, are acum trei procente în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă, cu 21% din piaţă pierde primul loc în clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri.

Pe primul loc revine Samsung, deşi pierde 2% faţă de anul trecut. Diferenţa acum este de doar un procent între Samsung şi Apple, după ce în aceeaşi perioadă a anului trecut era de trei procente.

În clasamentul marilor producători urmează Xiaomi, cu 11% din piaţă, Oppo cu 10% şi Vivo cu 8%. Restul producătorilor de smartphone-uri însumează 28% din piaţă.

Cererea scăzută a determinat producătorii să-şi reducă volumul de producţie şi să încerce să-şi golească inventarul existent, spun cei de la Canalys.

Analiştii se aşteaptă ca primele semne pozitive să apară deja în al doilea trimestru al anului.

Cele mai recente știri

To Top