Transporturi

Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat la Bucureşti. Avionul poate atinge 14 ore de zbor neîntrerupt

Foto: iStock

Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul ”Henri Coandă”. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România. Aceasta este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky.

”Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România şi a fost întâmpinată la Bucureşti de tradiţionalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepţionarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândeşte capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier şi intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent”, anunţă compania.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body şi se regăseşte în flotele celor mai prestigioşi operatori aerieni din lume. Are o eficienţă operaţională în serviciu de 99.4%, şi sistemul avansat de comandă fly-by-wire. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B şi atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Cu o lungime totală de 58,8 m şi o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spaţiu generos şi în cabină, cu o configuraţie cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar şi pe distanţe lungi.

Aeronava HiSky are o configuraţie cu două clase de servicii, business şi economic.

„Atunci când stabilim strategia de extindere a flotei pornim de la capabilitatea de care avem nevoie, apoi alegem cea mai bună aeronavă, care îndeplineşte criteriile de autonomie, eficienţă, şi, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieşit ca cea mai bună opţiune pentru zboruri long curier şi ne bucurăm că am reuşit, într-un timp foarte scurt, să aducem aeronava la Bucureşti, pregătită să înceapă zborurile. Încheiem, în curând, un an extrem de productiv pentru echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziţie sus în topul principalelor companii care operează în România, trei noi aeronave în flotă şi un număr mare de destinaţii în program. Pentru 2024, aeronava wide body şi autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante şi abia aşteptăm să le împărtăşim cu pasagerii noştri”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Destinaţiile şi programul zborurilor regulate pe care compania le va efectua cu noua aeronavă vor fi anunţate în perioada următoare.

Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. Până în acest moment, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 şi două A321 neo, de producţie 2023.

Cele mai recente știri

To Top