Fără categorie

Probleme cu ChatGPT: răspunsuri fără sens şi confuzie

chatgpt
Foto: iStock

Utilizatorii au întâmpinat răspunsuri neaşteptate şi incoerente din partea ChatGPT, care au evoluat în conversaţii lipsite de sens. Defecțiunea a afectat atât versiunea standard, cât şi cea enterprise a ChatGPT, provocând frustrare şi îngrijorare printre utilizatori. 

ChatGPT de la OpenAI se confruntă în prezent cu o problemă disruptivă, generând răspunsuri fără sens la întrebările utilizatorilor pe tot parcursul nopţii, scrie Gizmodo.

Problema a apărut iniţial marţi seara, când ChatGPT furniza răspunsuri incomprehensibile, stârnind îngrijorare printre utilizatori. Cu toate că OpenAI a recunoscut problema pe pagina sa şi a asigurat o investigaţie în curs, defectul a persistat până miercuri dimineaţa.

Utilizatorii au raportat răspunsuri neaşteptate care au evoluat treptat într-un limbaj fără sens, cu unele cazuri în care ChatGPT repeta fraze în mod continuu sau producea eseuri maniacale ca răspuns la întrebări simple. Defectul a afectat atât versiunea standard ChatGPT, cât şi versiunea enterprise, cauzând frustrare şi confuzie printre utilizatori.

Capturile de ecran şi videoclipurile postate pe diverse platforme, inclusiv Reddit şi X, au evidenţiat amploarea problemei, cu ChatGPT furnizând răspunsuri într-o combinaţie de limbi, inclusiv engleză, spaniolă şi şiruri fără sens. În timp ce unii utilizatori au exprimat umor sau neîncredere în comportamentul neobişnuit, alţii au exprimat îngrijorări legate de fiabilitatea modelului AI.

OpenAI încă nu a furnizat o explicaţie clară pentru defect, şi nu există indicaţii ale unor întreruperi tipice sau a unui trafic greu care să contribuie la problemă. În timp ce unii utilizatori au raportat interacţiuni neafectate cu ChatGPT, problema a persistat pentru mulţi, evidenţiind necesitatea unei rezolvări rapide de către echipa tehnică a OpenAI.

Miercuri dimineaţa, defectul era încă activ, necesitând monitorizare şi răspuns continuu din partea OpenAI pentru a restabili funcţionalitatea ChatGPT.

Cele mai recente știri

To Top