Profil de antreprenor

Românul care a făcut două milioane de euro cu reţetele bunicii

Cristian Chițu este un tânăr antreprenor care s-a încăpățânat să le demonstreze tuturor că dacă perseverezi în visul tău poți să reușești. A primit de-a lungul timpului de multe ori a fost sfătuit să renunțe la afacere și să se angajeze într-o corporație pe bani frumoși, ca să scape de stres, dar nu s-a lăsat influențat.

Inspirat de gustul din copilărie al rețetelor preparate de bunica, tânărul și-a pus în minte să deschidă o patiserie. Pentru că nu dispunea de resursele financiare necsare s-a împrumutat la bancă de 15.000 de euro pentru a amenaja locația și și-a găsit un partener care a contribuit cu aparatura și know-how-ul unui astfel de business.

Din aproape în aproape, cu victorii mai mici sau mai mari, din greșeală în greșeală a învățat că succesul nu vine peste noapte, ci trebuie clădit pas cu pas.

“Cei puțini care ajung în vârf din prima la fel de ușor cad”, mărturisește Cristi.

După 13 ani de muncă poate spune că da, a reușit să dezvolte o afacere de succes, care a ajuns acum la o cifră de afaceri de două milioane de euro, 7 locații și un sistem de francizare bine pus la punct, care, desigur, încă îl mai costă nopți nedormite sau weekend-uri lucrate. Este oricum genul de antreprenor creativ și activ, care încearcă mereu să vină cu proiecte unice.

Cel mai nou dintre ele este o Academia de Patiserie, în care oferă cursuri gratuite, menite să ofere o șansă celor ce doresc să învețe o meserie, dar din diferite motive sau circumstanțe nu au reușit.

Despre proiectele, provocările, dar și satisfacțiile vieții de antreprenor Cristian Chițiu a povestit în emisiunea BizSchool, realizată de Bianca Voinea.

Cele mai recente știri

To Top