Actualitate

Rusia mizează în 2023 pe a doua cea mai mare recoltă de cereale, 140 milioane de tone

Foto: iStock

Recolta de cereale a Rusiei din acest an este estimată la 140 de milioane de tone, mai mică decât recordul istoric înregistrat anul trecut dar cu toate acestea a doua cea mai mare recoltă de cereale înregistrată vreodată, potenţialul de export fiind de aproximativ 60 de milioane de tone, a declarat marţi pentru Itar Tass un oficial guvernamental.

„Din câte ştiu, până la această dată au fost recoltate deja 137 de milioane de tone de cereale, din care aproximativ 90 de milioane de tone de grâu. Aceasta va fi a doua cea mai mare recoltă de cereale. Anul trecut, am avut o recoltă de 158 de milioane de tone, anul acesta cred că vom avea una de aproximativ 140 de milioane de tone”, a declarat marţi vicepremierul Victoria Abramcenko.

Este vorba de o cantitate uşor mai mare decât ceea ce prognoza săptămâna trecută preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că recolta de cereale din acest an va fi una de aproximativ 138-138 milioane de tone.

Anterior, atât Vladimir Putin cât şi Ministerul Agriculturii prognozau că recolta de cereale a Rusiei se va ridica în acest an la 135 milioane de tone.

„Cu privire la exporturi, cred că acestea se vor ridica la aproximativ 60 de milioane de tone. Pe ansamblu, suntem încrezători că la grâu vom fi cei mai mari exportatori mondiali”, a mai spus marţi vicepremierul Victoria Abramcenko.

Cele mai recente știri

To Top