Tehnologie

Sam Altman de la OpenAI a devenit miliardar în dolari

Foto: iStock

Sam Altman, directorul general al OpenAI, creatorul ChatGPT, a devenit miliardar, a anunţat luni Forbes. Săptămâna trecută, Taylor Swift a fost, de asemenea, numită oficial membră a listei Forbes a miliardarilor, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Altman, care a devenit imaginea freneziei globale a inteligenţei artificiale atunci când compania sa a lansat ChatGPT în 2022, a intrat pe lista miliardarilor din revista pe poziţia 2.692.

Publicaţia de ştiri financiare a precizat că averea lui Altman provine în principal din investiţiile sale în startup-uri, cum ar fi Reddit, care a fost recent scos la bursă la New York, şi compania de plăţi Stripe, a cărei valoare este estimată la 65 de miliarde de dolari.

În vârstă de 38 de ani, Altman a investit, de asemenea, în întreprinderi mai recente, cum ar fi compania de energie nucleară Helion şi start-up-ul de longevitate Retro Biosciences.

Averea sa, care include proprietăţi imobiliare de primă mână în California şi Hawaii, a fost estimată folosind documente publice şi rapoarte de investigaţie, potrivit Forbes, citat de AFP.

Altman a insistat asupra faptului că nu deţine acţiuni în OpenAI, o companie a cărei valoare este estimată la aproximativ 80 de miliarde de dolari.

Cele mai recente știri

To Top