Tehnologie

Şeful Nvidia: Inteligenţa artificială generală ar putea fi disponibilă în cinci ani

Foto: iStock

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, consideră că inteligenţa artificială generală ar putea, după unele definiţii, să fie disponibilă în doar cinci ani, transmite Reuters.

Huang, care conduce cel mai mare producător mondial de cipuri de inteligenţă artificială, utilizate pentru a crea sisteme precum ChatGPT de la OpenAI, a răspuns la o întrebare la un forum economic desfăşurat la Universitatea Stanford, despre cât timp va dura pentru a atinge unul dintre obiectivele de lungă durată ale Silicon Valley: crearea de computere care pot gândi ca oamenii.

Huang a spus că răspunsul depinde în mare măsură de modul în care este definit scopul. Dacă definiţia este capacitatea de a trece testele umane, a spus Huang, inteligenţa generală artificială (AGI) va fi disponibilă în curând.

”Dacă aş da unei AI… fiecare test pe care îl puteţi imagina, faceţi acea listă de teste şi o puneţi în faţa industriei informatice şi presupun că peste cinci ani ne vom descurca bine cu fiecare”, a spus Huang, a cărui firmă a atins vineri o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari.

În prezent, AI poate trece teste precum examenele de barou, dar încă are dificultăţi cu testele medicale specializate, cum ar fi gastroenterologia.

Dar Huang a spus că în cinci ani ar trebui să poată trece pe oricare dintre aceste teste.

Dar, după alte definiţii, a spus Huang, AGI poate fi mult mai departe, deoarece oamenii de ştiinţă încă nu sunt de acord cu privire la descrierea modului în care funcţionează mintea umană.

”Prin urmare, este greu de realizat ca inginer”, deoarece inginerii au nevoie de obiective definite, a spus Huang.

Huang a adresat, de asemenea, o întrebare despre câte fabrici de cipuri, numite ”fabs” în industrie, sunt necesare pentru a sprijini extinderea industriei AI.

Articolele din presă au spus că directorul general al OpenAI, Sam Altman, crede că sunt necesare multe alte fabrici.

Huang a spus că va fi nevoie de mai mult, dar fiecare cip se va îmbunătăţi în timp, ceea ce acţionează pentru a limita numărul de cipuri necesare.

”Vom avea nevoie de mai multe fabs. Cu toate acestea, amintiţi-vă că îmbunătăţim, de asemenea, algoritmii şi procesarea (AI) enorm de-a lungul timpului”, a spus Huang.

Cele mai recente știri

To Top