Energie

Romgaz anunță o producție în creștere pentru primul trimestru al acestui an

Romgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an o producţie totală de hidrocarburi de 8,36 barili echivalent petrol (BEP), cu 4,56% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Cantitatea de gaze naturale extrase, brut, a fost de 8,30 milioane bep (+4,39%), iar producţia de condensat de 62.000 bep (plus 32,46%).

Gazele naturale din producţia internă valorificate au totalizat 1,208 miliarde mc, în scădere cu 7,17% comparativ cu primul trimestru din 2023.

Producţia de energie electrică s-a ridicat la 263,8 GWh (minus 18,33%).

Romgaz are ca principale segmente de activitate explorarea geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, producţia de gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, furnizarea şi distribuţia de gaze naturale, operaţii speciale şi servicii la sonde, producţia şi furnizarea de energie electrică.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, cu o participaţie la capitalul social de 70,0071%.

Începând cu data de 12 noiembrie 2013, acţiunile emise de SNGN Romgaz sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti. Totodată, acţiunile societăţii sunt suport pentru certificate globale de depozit (GDR-uri) emise de The Bank of New York Mellon, GDR-uri care se tranzacţionează pe Bursa de Valori Londra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top