Actualitate

Sindicatele din Finanţe vor elaborarea unui act normativ prin care să le fie egalizate salariile

Foto: SedLex

Sindicatele din Finanţe vor elaborarea unui act normativ prin care să le fie egalizate salariile la maxim în funcţie pe tot aparatul Ministerului Finanţelor, a declarat, vineri, Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, după întâlnirea cu ministrul de resort.

„Egalizarea salariilor la maxim în funcţie pe tot aparatul Ministerului Finanţelor; elaborarea de urgenţă a propunerii pentru familia ocupaţională Ministerul Finanţelor în aşa fel încât legea salarizării să prevadă distinct Ministerul Finanţelor ca familie ocupaţională; formarea unui comitet de lucru la nivelul Ministerul Finanţelor cu scopul de a elabora statutul angajatului din Ministerul Finanţelor şi cel mai important lucru pe care l-am lăsat la sfârşit: angajamentul ministrului că nu vor fi, nu vor exista disponibilizări în cadrul Ministerului Finanţelor şi dintre salariaţi Ministerului Finanţelor. În analiză a înţeles foarte clar că suntem subdimensionaţi şi foarte mulţi dintre colegii noştri sunt epuizaţi, ba dimpotrivă, trebuie să avem mai mulţi angajaţi la nivelul din sistemul instituţional al Ministerului Finanţelor”, a spus Vasile Marica.

El a menţionat că acesta a unul dintre elementele cele mai cele mai importante din protocol. Întrebat de jurnalişti despre comasarea serviciilor şi despre eliminarea unor funcţii, el a declarat că discuţiile nu au vizat prevederile unei posibile ordonanţe, ci s-a discutat doar despre păstrarea locurilor de muncă.

Conform sindicaliştilor, textul actului normativ convenit cu ministrul Finanţelor va trebui elaborat de către minister până în data de 21 august. În caz contrar vor fi reluate protestele din 22 august.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat joi proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top