Transporturi

TAROM: Câştigul mediu lunar pe salariat a crescut cu peste 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

avion tarom
Foto: iStock

Venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste rata actuală a inflaţiei, precizează operatorul aerian naţional într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

„Ca urmare a unor afirmaţii transmise către mass-media de către reprezentanţii Sindicatului Unit TAROM, cu privire la situaţia salarială din companie, precizăm în primul rând că venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste rata actuală a inflaţiei. Reprezentanţii companiei TAROM menţin un dialog deschis şi onest cu sindicatele reprezentative. Ca urmare a primei întâlniri pe care managementul companiei a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor (joi 27 iulie a.c.) am transmis că analizăm oportunitatea unor viitoare creşteri salariale, numai după aprobarea planului de restructurare de care depinde influxul de capital aşteptat şi stabilizarea financiară a companiei”, se precizează în comunicat.

Reacţia companiei vine după ce Sindicatul Unit TAROM (SUT) a acuzat managementul că tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract.

Cu privire la acuzaţia SUT potrivit căreia, începând din 31 iulie, este concediat singurul angajat cu dizabilităţi al TAROM, o doamnă cu vechime de 29 de ani care este şi unic întreţinător de familie, reprezentanţii operatorului aerian au explicat faptul că postul pe care îl ocupă momentan această persoană intră în restructurare, ca parte a planului care este menit să salveze şi să revitalizeze compania.

„Mai mult decât atât, compania a oferit ocazia doamnei, tocmai pentru că este vorba despre o situaţie specială, să ocupe prin procesul de recrutare internă mai multe posturi care rămân în organigramă, inclusiv după definitivarea procesului de restructurare. Încercăm să găsim, în continuare, soluţii”, au mai declarat aceştia.

Cele mai recente știri

To Top