Tehnologie

Tata Group va asambla iPhone-uri Apple în India, pentru piaţa internă şi externă

Tata Group urmează să înceapă asamblarea iPhone-urilor Apple în India, după ce grupul Wistron a aprobat vânzarea unităţii sale de producţie din India către conglomeratul Tata, transmite Reuters.

O companie a grupului Tata va începe să producă iPhone-uri în India pentru pieţele interne şi globale, a anunţat ministrul adjunct pentru Tehnologia Informaţiei Rajeev Chandrasekhar, pe platforma de socializare X.

Consiliul de administraţie al Wistron a aprobat vânzarea Wistron InfoComm Manufacturing India Private Limited către Tata Electronics Private Limited, pentru o valoare estimată la 125 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al furnizorului din Taiwan, preluată de ministru.

Wistron nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Apple a prezentat India drept următorul său mare motor de creştere, deoarece încearcă să mute o parte din producţie din China.

Gigantul tehnologic a început asamblarea iPhone-urilor în India cu Wistron, în 2017, înainte de a se extinde prin contracte cu firme precum Foxconn şi Pegatron.

În decembrie 2020, fabrica Wistron din Narasapura, din statul Karnataka, a fost forţată să se închidă timp de trei luni după ce muncitorii au distrus proprietăţi, în timpul protestelor pentru neplata salariilor, provocând pierderi de milioane de dolari.

Cele mai recente știri

To Top