Transporturi

Tesla începe o luptă legală pentru restabilirea salariului directorului general Elon Musk

Tesla a început lupta pentru recunoaşterea legală a votului acţionarilor în favoarea compensaţiei record a directorului general Elon Musk, spunând unui judecător din Delaware că acesta ”influenţează în mod semnificativ” decizia instanţei de anulare a salariului, potrivit unei scrisori făcute publice luni, transmite Reuters.

Tesla i-a scris cancelarului Kathaleen McCormick că părţile dinprocesul pachetului salarial ar trebui să-şi prezinte acum interpretările legale ale ratificării de joi a salariului lui Musk, mai degrabă decât să avanseze cu cazul conform programului anterior.

”Aprobarea ratificării de către acţionarii Tesla are un impact semnificativ asupra pretenţiilor şi problemelor din această acţiune, inclusiv hotărârea finală a instanţei”, i-au spus avocaţii Tesla lui McCormick în scrisoarea care a fost depusă vineri la Curtea Cancelariei.

Greg Varallo, avocat acţionar în procesul împotriva pachetului de salarii, a declarat că ratificarea nu a avut ”efect juridic” asupra cazului şi că îşi va explica punctul de vedere într-un brief de vineri.

Tesla a spus că procesul de ratificare este ”nou” şi că nu este clar dacă McCormick şi Curtea Supremă din Delaware vor accepta rezultatul.

Tesla a susţinut că ratificarea a rezolvat acum problemele ridicate în hotărârea lui McCormick din ianuarie. Judecătorul a constatat că Musk a controlat procesul din 2018 care a condus la pachetul de salarii şi că Tesla a ascuns acţionarilor informaţii cheie despre uşurinţa obiectivelor pe care compania trebuie să le îndeplinească pentru ca Musk să fie plătit.

Un comitet special al consiliului său a revizuit pachetul de salarii şi a stabilit că este în interesul acţionarilor, despre care Tesla a spus că a rezolvat problema dominaţiei lui Musk în acest proces.

Votul a fost corectat prin furnizarea acţionarilor a sute de pagini cu informaţii suplimentare, inclusiv avizul de 200 de pagini al lui McCormick.

McCormick trebuie, de asemenea, să stabilească un onorariu pentru echipa juridică a acţionarilor înainte ca Tesla să poată contesta decizia ei la Curtea Supremă din Delaware.

Avocaţii acţionarilor cer în jur de 5 miliarde de dolari, sub formă de acţiuni Tesla ca onorariu legal, iar Tesla a susţinut că ar trebui plătiţi în jur de 13,6 milioane de dolari.

Cele mai recente știri

To Top