Tehnologie

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după scăderi timp de 27 de luni

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după ce au scăzut timp de 27 de luni consecutive de la an la an, conduse de o redresare pe pieţele emergente, au arătat datele Counterpoint Research, citate de Reuters.

Tranzacţiile de vânzare directă, sau volumele vânzărilor cu amănuntul, au crescut în octombrie cu 5% de la an la an, potrivit raportului.

”Creşterea a fost condusă de pieţele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu şi Africa, revenirea Huawei în China şi debutul sezonului de sărbători în India”, a spus firma de cercetare.

Pieţele dezvoltate cu o saturaţie relativ mai mare a smartphone-urilor au înregistrat o recuperare mai lentă, a adăugat acesta.

Huawei a înregistrat cea mai rapidă creştere în rândul producătorilor de smartphone-uri din China, în trimestrul al treilea, după ce firma şi-a lansat smartphone-ul Mate 60 Pro în septembrie, ceea ce a stârnit mult interes din partea consumatorilor, datorită cipului său avansat.

Octombrie a înregistrat, de asemenea, cele mai mari vânzări lunare de smartphone-uri din ianuarie 2022, se arată în raport.

Lansarea seriei iPhone 15 a Apple, la sfârşitul lunii septembrie, a contribuit la creşterea vânzărilor de smartphone-uri.

Cele mai recente știri

To Top