Actualitate

Yenul japonez a coborât luni faţă de dolarul american până la cel mai redus nivel după aprilie 1990

Foto: iStock

Yenul japonez a scăzut luni, pe pieţele asiatice, la 160 de unităţi în raport cu dolarul american şi a atins pentru scurt timp 160,03 de unităţi faţă de dolar, cel mai slab nivel din aprilie 1990, când a ajuns la 160,15, conform datelor FactSet, citate de CNBC.

Moneda şi-a revenit ulterior, fiind tranzacţionată în jurul valorii de 156,5 de unităţi faţă de dolar.

Commonwealth Bank of Australia a declarat că Ministerul de Finanţe al Japoniei urmează să publice marţi statisticile sale de intervenţie pe piaţă în perioada 28 martie – 26 aprilie.

Totuşi, a spus: ”Nu am văzut nicio informaţie din presă care să confirme intervenţia. Volatilitatea de astăzi a JPY poate reflecta neliniştea pieţelor pe fondul lichidităţii reduse. Este puţin probabil să primim comentarii de la oficialii japonezi astăzi, deoarece Japonia este în vacanţă”, a spus banca.

Autorităţile japoneze au avertizat în mod repetat împotriva mişcărilor „excesive” ale yenului, dar nu au făcut niciun anunţ oficial privind susţinerea monedei. Unii observatori ai pieţei bănuiau că autorităţile vor interveni la nivelul 155, dar yenul a depăşit acest prag săptămâna trecută.

Cele mai recente știri

To Top