Actualitate

Acțiunile Hidroelectrica ating pragul de 123 de lei și ajung la un maxim istoric

Acțiunile Hidroelectrica au atins în timpul sesiunii de astăzi de tranzacționare de la BVB nivelul de 123 de lei pe acțiune, acesta fiind un nou maxim istoric atins de la listarea din iulie până acum.

Acțiunile celui mai mare producător de energie s-au tranzacționat și la valoarea de 123,6 de lei pe acțiune, după ce au deschis la nivelul de 122,8 lei pe acțiune.

Hidroelectrica este una dintre cele mai mari companii din Romania, care activeaza in segmentul de producere si furnizare a energiei electrice, pe care o genereaza prin intermediul celor 187 de hidrocentrale si microcentrale pe care le administreaza, o mica parte provenind si din segmentul de energie eoliana, societatea avand in intretinere 36 de turbine eoliene de 3 MW fiecare. Totodata, Hidroelectrica este compania cu cea mai mare capitalizare de piata de la BVB.

Fiind o companie de importanta strategica, societatea are o cota de piata medie in producerea de energie electrica de 29% in ultimii 4 ani, fiind lider de piata in Romania pe segmentul de furnizare energie electrica catre clientii finali pe piata concurentiala.

Principalul actionar al Hidroelectrica este statul roman prin Ministerul Energiei, cu o participatie de 80%, restul de 20% reprezentand free-float-ul societatii, dintre care 3.6% detinut de persoane fizice si 16.4% – de persoanele juridice. Printre cei mai mari actionari straini ai Hidroelectrica se regasesc Vanguard (0.64%), Goldman Sachs Bank Europe (0.26%), Fidelity (0.17%) si East Capital (0.10%). Expunerea acestor investori ramane insa redusa, cei mai mari 5 dintre ei avand, cumulat, o detinere de 1.21% din capitalul social al Hidroelectrica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top