Transporturi

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut luni cu peste 10% după ce Richard Branson a exclus investiţii suplimentare în companie

Foto: iStock

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut luni cu peste 10%, după ce miliardarul britanic Richard Branson a exclus efectuarea unor investiţii suplimentare în companie, transmite CNBC.

Într-un interviu pentru Financial Times publicat duminică, Branson a spus că imperiul său de afaceri în expansiune nu mai are ”cele mai adânci buzunare”, ca urmare a pandemiei de Covid-19, adăugând că Virgin Galactic ar trebui să aibă ”fonduri suficiente pentru a-şi face treaba pe cont propriu.”

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut cu aproximativ 12,5% în urma informaţiei.

Compania, fondată de Branson în 2004, a anunţat luna trecută reducerea locurilor de muncă şi suspendarea zborurilor comerciale pentru 18 luni, până la jumătatea anului 2024.

Reducerea costurilor face parte dintr-un plan de economisire a banilor pentru a dezvolta o navă spaţială mai mare, numită Delta, care îşi propune să ducă pasagerii dincolo de marginea spaţiului.

Grupul a estimat că finanţarea actuală va fi suficientă până în 2026, când Delta este programată să intre în funcţiune.

Virgin Investments rămâne al doilea cel mai mare acţionar al Virgin Galactic, conform datelor LSEG, cu o deţinere de 7,69%, sub cea de 8,43% a State Street Global Advisors.

Cele mai recente știri

To Top