Actualitate

Adrian Veştea: Investiţiile finanţate de Ministerul Dezvoltării contribuie la reducerea disparităţilor dintre regiuni

Foto: Facebook/Adrian Vestea

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat, luni, după semnarea unor contracte de finanţare pentru proiecte din judeţul Sălaj, că acestea contribuie la reducerea disparităţilor dintre regiuni.

Adrian-Ioan Veştea s-a aflat, luni, în judeţul Sălaj, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale din judeţ şi a semnat contracte de finanţare prin Programul naţional construcţii de interes public şi social, derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, în comuna Românaşi, CNI va finanţa reabilitarea Bisericii Ortodoxe Ciumărna, valoarea contractului de finanţare fiind de 2.763.380,36 de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 15 luni, dintre care 3 luni sunt dedicate activităţii de proiectare.

În comuna Valcău de Jos, CNI va asigura suma de 1.467.422,94 de lei pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea căminului cultural din satul Lazuri.

De asemenea, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei. Lucrările se vor realiza pe o suprafaţă desfăşurată de 14.079,67 mp, pe un regim de înălţime de St+D+P+5E (subsol tehnic+demisol+parter+5 etaje), iar valoarea totală avizată a investiţiei este de 55.543.881,34 de lei.

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, ministrul Dezvoltării a semnat 5 contracte de finanţare, în valoare totală de 34.129.178,98 de lei, care vizează modernizarea drumurilor de interes local din comuna Agrij, a străzii George Coşbuc din oraşul Cehu Silvaniei, a drumului comunal 16 din localitatea Nadiş, a drumurilor comunale din comuna Letca, precum şi înfiinţarea reţelei de distribuţie de apă în localitatea Ţăudu (comuna Almaşu).

Ministrul Dezvoltării a verificat şi stadiul lucrărilor la două obiective aflate în curs de execuţie în oraşul Şimleu Silvaniei, cu finanţare asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Este vorba de reabilitarea Şcolii Gimnaziale Silvania (clădire monument istoric, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea) şi de construirea unei creşe mici, care va putea găzdui 40 de antepreşcolari.

”Sunt un partener al tuturor autorităţilor locale, nu doar pentru proiectele aflate în derulare, ci şi pentru altele noi, gândite în scopul modernizării şi dezvoltării comunităţilor din întreaga ţară, astfel încât să contribuim la reducerea disparităţilor dintre regiuni”, le-a transmis ministrul Adrian-Ioan Veştea beneficiarilor acestor proiecte.

Cele mai recente știri

To Top