Actualitate

ANPC a început controale la furnizori de legume şi fructe

fructe legume
Foto: iStock

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au început controale la furnizori de legume şi fructe şi până în prezent au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

ANPC a transmis, vineri, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au început derularea unei serii de verificări a corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate.

Astfel, în 28 şi 29 noiembrie, au fost identificaţi 11 furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image, în urma unor acţiuni de control la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei şi la două depozite aparţinînd lanţului, situate în judeţul Ilfov.

În urma verificărilor, au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

“La noi, legumele şi fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse româneşti, aşa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înşelătorie!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Sancţiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înşelătoare, respectiv: menţionarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziţie echipei de control nereieşind faptul că produsele comercializate provin din soiul menţionat.

Verificările continuă şi în ceea ce priveşte originea, denumirea şi veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că va extinde, în perioada următoare, aceste verificări, la nivelul întregii ţări.

Cele mai recente știri

To Top