Business

BestJobs: Recrutarea pentru poziții de experți poate dura și 6 luni

Atragerea de talente este o provocare și mai mare pentru companii în 2023, în contextul în care piața locală a muncii se confruntă cu un puternic deficit de candidați, atât calitativ, cât și cantitativ, iar recrutarea pentru poziții de experți poate dura până la 6 luni.

În aceste condiții, BestJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, lansează HIRE, un serviciu care ajută companiile să angajeze candidatul potrivit cu normă întreagă, pe proiecte sau în regim de freelancing. Cu ajutorul consultanților HIRE, companiile optimizează costurile procesului de recrutare și reduc timpul de căutări ale candidaților potriviți și cu 45%.

Pe piața muncii din România, candidații care se găsesc cel mai greu din cauza disponibilității reduse sunt în sectoare precum Construcții, HoReCa, Producție/ Logistică sau Transporturi. La acestea, se adaugă domeniile care suferă din cauza deficitului calitativ, cauzat de lipsa de specialiști cu formare dedicată, precum IT/ Telecom, Agricultură/ Zootehnie sau Inginerie, potrivit analizei BestJobs.

Procesul de recrutare arată diferit și în funcție de nivelul de experiență sau de categoria de candidați, eforturile necesare în recrutare și formare pentru pozițiile specializate (experți, middle și top management) fiind semnificative, iar costurile ridicate. Astfel, timpul mediu de angajare ajunge și la 60 de zile în cazul „gulerelor albe” și al pozițiilor frecvent deschise, dar poate ajunge până la 6 luni, în cazul persoanele înalt calificate („gold collars”), foarte căutate pe piața muncii, esențiale în operațiunile de business, după cum arată statisticile BestJobs.

„Dacă în cazul deficitului cantitativ, soluția cel mai adesea folosită de companii este importul de forță de muncă din țări din afara Uniunii Europene, în cazul deficitului calitativ, rezolvarea este și mai complicată, mai ales când dezvoltarea afacerii depinde de echipe bine pregătite și complete. La BestJobs, sprijinim companiile să eficientizeze procesul de recrutare și, prin serviciul HIRE, le punem la dispoziție consultanți dedicați, cu ajutorul cărora să identifice mult mai rapid și optim candidații potriviți. Până acum, companiile care au apelat la experții HIRE au reușit să angajeze în cel mult o lună pentru roluri pentru care înainte alocau și 60 de zile”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top