Actualitate

BMW va investi masiv în Marea Britanie

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi mai multe milioane de lire sterline în producţia de maşini electrice Mini din Marea Britanie, o decizie care va asigura păstrarea a 4.000 de locuri de muncă, a anunţat luni Kemi Badenoch, ministrul britanic pentru Afaceri şi Comerţ, transmite Reuters.

Kemi Badenoch vizitează luni uzina Mini din Oxford, pentru a anunţa investiţia, care, conform autorităţilor de la Londra, „este efectul sprijinului cuprinzător şi extins al Guvernului”.

Oficialii nu au precizat suma exactă a investiţiei, dar susţine că valoarea totală a investiţiilor în sectorul auto a depăşit în ultimii ani 6 miliarde de lire sterline (7,48 miliarde de dolari).

„Investiţia BMW este un alt exemplu deosebit al modului în care Regatul Unit este cel mai bun loc pentru a construi maşinile viitorului”, a afirmat premierul Rishi Sunak.

Anunţul vine la mai puţin de două luni, după ce grupul indian Tata a informat că va investi patru miliarde de lire sterline într-o unitate de producere a bateriilor electrice din Marea Britanie, pentru aprovizionarea fabricilor sale Jaguar Land Rover.

BMW deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top