Energie

Burduja: România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei

România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei, studiile arătând că ar putea exploata până la 18-20 de gigawaţi de putere solară, a declarat duminică ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Studiu după studiu demonstrează că am putea exploata până la 18, poate 20 de gigawaţi de putere solară şi întregul sector a înregistrat o creştere enormă în anii recenţi”, a spus Sebastian Burduja, cu prilejul semnării aderării României la Alianţa Solară Internaţională.

El a atras atenţia asupra fondurilor europene alocate dezvoltării energiei solare şi a menţionat că în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă sunt peste 460 de milioane de euro.

Sebastian Burduja a spus că numărul gospodăriilor care au pus panouri solare „a explodat” în doar doi ani. El a menţionat că în ianuarie 2022 se înregistrau mai puţin de 20.000 de gospodării cu panouri solare iar în prezent numărul acestora depăşeşte 100.000.

Nu în ultimul rând, el a aminitit de campania „Energie pentru viaţă” destinată unui număr de peste 50.000 gospodarii fără electricitate.

Ministrul Energiei a semnat aderarea României la Alianţa Solară Internaţională, duminică, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), care desfăşoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment a luat cuvântul şi preşedintele Klaus Iohannis, care participă, de sâmbătă până luni, la această conferinţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top