Transporturi

Ciolacu: 10% din export este asigurat de Dacia, unul din motoarele economice ale României

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Mioveni, că Uzina Dacia reprezintă unul dintre motoarele economice ale României, asigurând 10% din exporturile ţării.


„Eu unul am fost impresionat de ceea ce am văzut, de nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare. (…) Nu rămâne decât să felicit aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. Vorbim de 150.000 de oameni de această dată şi vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, Denis Le Vot, CEO Dacia, a apreciat faptul că noul model Duster, care va fi produs la Mioveni, este un proiect realizat integral în România.

„Este o zi foarte specială pentru întreaga echipă Dacia, pentru că sărbătorim lansarea noului model Duster (…) Maşina simbolizează încrederea Grupului şi implicarea în România. Designul a fost făcut la Bucureşti (…), a fost validat la Titu şi acum va fi fabricat în uzina de la Mioveni. Asta arată (…) inclusiv încrederea în capacitatea intelectuală şi talentul românilor”, a spus Denis Le Vot.

Mihai Bordeanu, managing director Dacia Brand South Eastern Europe, a subliniat, la rândul său, rezultatele obţinute de producătorul auto din România în ultimul an.

„Suntem foarte mândri de rezultatele mărcii (…). Anul trecut, marca Dacia s-a situat pe locul doi în Europa în ceea ce priveşte vânzările către particulari. (…) Dincolo de cifre şi fapte, suntem foarte mândri noi, toţi cei de aici, la fel ca şi cei de la Titu, cei de la Bucureşti care lucrează pentru Dacia”, a afirmat Mihai Bordeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Cele mai recente știri

To Top