Actualitate

Ciolacu: Ajutor de stat pentru companiile din industria prelucrătoare în valoare de 450 milioane euro

Guvernul a avut într-o primă lectură în şedinţa de joi de o schemă de ajutor de stat, cu un buget total de aproape 450 de milioane de euro, pentru companiile din industria prelucrătoare, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

„Adoptăm un nou proiect major de investiţii, ţinta fiind acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România. Este vorba de o schemă de ajutor de stat, cu un buget total de aproape 450 de milioane de euro, pe trei ani, din fonduri europene şi de la buget. Companiile pot accesa granturi pentru investiţiile de la zero sau pentru crearea unei noi activităţi economice”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a mai informat că, pentru a susţine proiectele cu fonduri europene, va fi majorat cu 500 de milioane lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru a efectua plăţi în cadrul Programului Operaţional Regional şi al Programului Operaţional Infrastructură Mare vizând lucrări realizate în proiecte pentru transport, mediu şi energie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top