Actualitate

Ciolacu: Nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili

„Nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili”, spune premierul Marcel Ciolacu, în replică la criticile mediului de afaceri că măsurile fiscale nu asigură predictibilitatea economică.

„Dacă avem recomandări de la fondurile internaționale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în aplicare din octombrie, care din ianuarie. Repet, vorbim de niște măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală. Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situație excepțională și trebuia să luăm niște măsuri excepționale”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul arată că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi și ordonanțe de urgență.

„Nicio țară normală la cap nu poate continua așa. Nicio țară normală la cap nu poate continua cu excepții fiscale îngropând țara. Avem cele mai mici venituri la construcția PIB-ului din UE, avem zeci și sute de facilități fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la așteptările excepțiilor, fiindcă excepțiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună și o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri și cea mai mare evaziune. Nu se poate continua așa”, încheie Ciolacu.

El a fost întrebat, marți, de criticile mediului de afaceri, care acuză că prin măsurile fiscale nu se asigură predictibilitatea economică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top