Actualitate

Ciolacu: Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că noile reglementări privind evaziunea fiscală reprezintă „o soluţie intermediară” al cărei scop este colectarea de bani la buget. Primul ministru explică faptul că măsurile au fost luate în condiţiile în care, de ani de zile, evaziunea fiscală depistată nu s-a finalizat cu plata banilor către bugetul de stat.

„Până într-un milion de euro plăteşti, dar fapta rămâne. Fapta rămâne. Dacă ai mai făcut acest lucru, te duci direct la puşcărie, indiferent de sumă. Acum, pentru o evaziune fiscală de 3000 de euro să coste un dosar 25.000 de euro şi să stea în judecată până se prescrie, eu cred că nu avem o eficienţă. Este o practică europeană în acest moment. Sunt păreri pro şi contra, cum e normal să fie. Haideţi să vedem, totuşi, ce bani vom încasa la bugetul statului! Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic. Pentru că stăm în procese de 7-8 ani de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa referindu-se la noile reglementări privind pedepsele pentru evaziunea fiscală

Acesta a precizat că noile reglementări privind evaziunea fiscală reprezintă „o soluţie intermediară” al cărei scop este colectarea de bani la buget.

„E un număr mult prea mare de dosare pe evaziuni 5000 de euro, 1000 de euro, care mai mult încurcă. Prefer, eu, statul român, prefer să încasez banii. Ăsta-i jobul meu de prim ministru. Jobul judecătorilor şi procurorilor e să bage lumea la puşcărie sau să-i achite. Eu nu mă ocup cu asta”, adaugă Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, iniţiată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Actul normativ dezincriminează faptele de evaziune fiscală cu un prejudiciu mai mic de un milion de euro, dacă acesta este acoperit integral majorat cu 15%.

Cele mai recente știri

To Top