Actualitate

Ciucă: Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă susţine că, pentru ca România să se încadreze în ţinta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă spune că le-a cerut miniştrilor o analiză pentru a găsi măsuri de reducere a cheltuielilor instituţiilor publice.

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul şedinţei de coordonare de astăzi, am solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituţiilor publice. Pentru a ne încadra în ţinta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri”, susţine Nicolae Ciucă.

El spune că va propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de „chibzuire” a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora.

„Banii alocaţi cheltuielilor în instituţiile statului vin de la cetăţeni şi de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum şi de un management substanţial îmbunătăţit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a adăugat liderul liberalilor.

Cele mai recente știri

To Top