Actualitate

CNAIR cumpără camioane dotate cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor

infrastructura constructie autostrada

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi la ANAP documentaţia pentru achiziţia publică a unor camioane specializate, echipate inclusiv cu dispozitive pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenţii de urgenţă pe autostrăzi şi drumuri naţionale.

„Prin achiziţionarea acestor echipamente, dorim să eliminăm pe cât posibil situaţiile prin care drumarii din echipele de intervenţii devin victimele unor accidente rutiere şi să eficientizăm activitatea de intervenţie de urgenţă pe sectoare de autostrăzi sau drumuri naţionale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNAIR.

Contractul care va fi lansat în licitaţie prevede achiziţionarea a 32 de camioane, fiecare dotat cu dispozitiv pentru atenuarea şocului la impact, panou cu mesaje variabile, macara şi perie rotativă. Durata contractului finanţat prin PNRR este de 24 de luni.

„Aceste ansambluri trebuie să fie certificate pentru conformitate CE şi să respecte toate cerinţele impuse de legislaţia, standardele şi reglementările aplicabile în România, inclusiv cele cu privire la Protecţia Mediului, Asigurarea Calităţii, PSI, Securitate şi Sănătate în Muncă”, precizează CNAIR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top