Actualitate

Coaliția, în ședință pe fondul unor nemulţumiri venite din partea liberalilor legate de pachetul de măsuri fiscale

Coaliţia de guvernare se reuneşte, luni, în şedinţă, în prima zi a sesiunii parlamentare şi pe fondul unor nemulţumiri venite dinspre PNL, privind conţinutul pachetului de măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu îşi va angaja răspunderea în Parlament. Liberalii au discutat duminică într-o şedinţă la Vila Lac priorităţile politice, iar mai multe voci au criticat faptul că nu se ştie ce cuprinde acest pachet de măsuri precum şi faptul că se impozitează privatul, fără să se vină cu o reformă a aparatului de stat.

Mai mulţi liberali au transmis duminică, în şedinţa partidului, că partidul nu va da un vot în alb pachetului de măsuri fiscale, fără să existe o discuţie înainte în coaliţie şi în Guvern şi să se cunoască toate măsurile pe care premierul Ciolacu le aduce în faţa Parlamentului. Potrivit unor surse liberale, în şedinţă s-a vorbit despre impactul acestor măsuri care afectează mediul privat, asupra electoratului liberal.

Şedinţa coaliţiei vine în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă care începe luni, de la ora 16.00, în Camera Deputaţilor şi Senat.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu afirma la B1 duminică, despre componenta liberală a guvernării, că ”se vede prin foarte multe proiecte, inclusiv prin această angajare de răspundere în Parlament”.

”Important este ce scrie şi care sunt măsurile, spiritul liberal vine din aceea că redimensionezi admnistraţia care este una dodoloaţă şi pe alocuri ineficientă. Asta face liberalul, ajustează aparatul bugetar astfel încât să fie mult mai puţine cheltuielile statului şi nu afectează mediul privat. Eu asta aştept de la proiectul de angajare a răspunderii şi sunt convinsă că nu vor fi probleme la nivel parlamentar” a arătat Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiţiei, ”va fi o discuţie care să se concentreze mai mult pe cum să diminuăm cheltuielile statului şi cum nu afectăm motorul economiei, investiţiile, antreprenorul privat”. ”Acest echilibru se va găsi pentru că uneori pare o competiţie între noi şi PSD până la urmă dacă e favorabilă cetăţenilor, profesiilor liberale, antreprenorilor, este sănătoasă, asltfel nu îi văd rostul. De data aceasta vă asigur că nu e o problemă să funcţionăm mai departe, nimeni din PNL nu afectează stabilitatea României.

Premierul Marcel Ciolacu dădea asigurări că măsurile care vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului vor fi puse în transparenţă. El anunţa după şedinţa conducerii partidului că este dispus să prezinte propunerile venite din partea Guvernului fiecărui grup parlamentar, inclusiv celor ale opoziţiei, dacă acestea vor dori.

„Nu aduce Ciolacu, primul ministru, într-o mapă sigilată, închisă, vine, o trânteşte în Parlament, nimeni nu ştie ce cuprinde, trece şi fug cu ea repede la Guvern. Deci va fi o lege cât se poate de transparentă. Am cerut preşedintelui Camerei, domnul Simonis, să prindă în program să prezint legea de asumare atât la grupul minorităţilor, cât şi la grupul UDMR. Dacă şi cei din opoziţie, USR şi AUR, doresc, voi merge şi o voi prezenta şi acolo, deci nu va fi absolut nimic ascuns. După ce este în transparenţă, toţi colegii din Parlament şi toată România va şti ce cuprinde această lege şi toate grupurile parlamentare care mă vor invita voi merge, ca şi prim-ministru, şi le voi prezenta proiectul de lege asumat. Dacă se va depune o moţiune de cenzură sau nu se va depune, nu este decizia mea”, spunea Ciolacu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top