Business

Continental anunță că a trecut de pragul de 19.000 de angajaţi în România

Compania tehnologică Continental a adăugat investiţii în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operaţiunile sale din România şi a trecut de pragul de 19.000 de angajaţi la finele anului 2022, comparativ cu 17.500 în 2021, conform unui comunicat de presă al companiei.

Anul trecut, concernul a finalizat proiecte importante de investiţii în România, precum deschiderea extensiei centrului de inginerie automotive din Timişoara şi inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental. Tot în capitala Banatului centrul de producţie automotive a adăugat a treia extensie şi a pus în funcţiune linii noi pentru cele mai recente tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei auto. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum şi a celei automotive din Sibiu, la fel ca şi cea a centrelor de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, Sibiu şi Timişoara (Automotive şi ContiTech) au înregistrat investiţii în echipamente de ultimă generaţie, precum şi în dezvoltarea personalului.

„Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile inovative, cele mai noi competenţe din domeniu folosite de specialiştii noştri, precum inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, cloud computing ş.a.m.d., alături de produsele de ultimă generaţie fabricate în unităţile noastre de producţie (anvelope, automotive şi ContiTech) dau o nouă formă sectorului auto şi mobilităţii, a modului sustenabil în care ne vom deplasa în următorii ani. Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie şi care fac întreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil şi mai confortabil. Bineînţeles, zona de inginerie, care acoperă domenii precum hardware, design, mecanică şi celelalte arii de lucru, va rămâne un pilon de bază al afacerii companiei şi în acest an, întregită de software care are un impact semnificativ în transformarea industriei”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Pentru 2023, compania are planificat să continue angajările. De asemenea, investiţiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut, atât în ceea ce priveşte extinderea sediilor, cât şi în noi echipamente pentru centrele de inginerie şi pentru fabricile de anvelope, de componente electronice şi ContiTech din România.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente, inteligente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări şi pieţe.

În perioada 1999 – 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top