Actualitate

Daiichi investeşte în Germania 1 miliard de euro pentru creşterea producţiei de medicamente de precizie împotriva cancerului

pastile medicamente
Foto: iStock

Compania farmaceutică japoneză Daiichi Sankyo va investi aproximativ 1 miliard de euro în extinderea unei fabrici de lângă Munchen, Germania, pentru a-şi intensifica activitatea privind medicamentele de precizie împotriva cancerului, transmite Reuters.

Proiectul de extindere marchează o altă victorie binevenită pentru a susţine meritele economice ale guvernului, după ce producătorul american de medicamente Eli Lilly s-a angajat în noiembrie să investească 2,3 miliarde de euro pentru a produce medicamente pentru obezitate şi diabet în Germania, chiar dacă ţara este probabil să înregistreze un al doilea an de recesiune în 2024.

Investiţia a fost anunţată în timp ce ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, a vizitat centrul din Pfaffenhofen, la nord de sediul european al Daiichi din Munchen.

Proiectul Daiichi, care va crea 350 de locuri de muncă până în 2030, va creşte capacitatea de a produce medicamente cardiovasculare şi laboratoare pentru a dezvolta şi produce conjugaţi de medicamente cu anticorpi (ADC), o nouă clasă promiţătoare de medicamente pentru chimioterapie de precizie.

Producătorul de medicamente japonez a încheiat un parteneriat cu AstraZeneca pentru două ADC-uri, dintre care unul este medicamentul pentru cancer de sân Enhertu, şi a încheiat un alt acord pentru trei ADC-uri cu Merck & Co, în octombrie.

Cele mai recente știri

To Top