Actualitate

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acţionarii Fondului Proprietatea, începând de vineri

Foto: iStock

Depozitarul Central va distribui, începând de vineri, dividendele aferente anului 2024 pentru acţionarii Fondului Proprietatea (FP), valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,06 lei.

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, dividendele vor fi distribuite în perioada 7 iunie 2024 – 7 iunie 2027, iar acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 17 mai 2024.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Groupe Societe Generale SA din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

Cele mai recente știri

To Top