Analize

Diaspora a revenit în țară în minivacanța de Sfânta Maria. Prețurile la biletele de avion au crescut cu 23%

bilet de avion

Românii din diaspora s-au întors acasă pentru minivacanța de Sfânta Maria. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, românii au rezervat doar între 10-15 august 21,25% din zborurile totale rezervate pe platformă în această lună.

August este în mod tradițional luna concediilor în Europa, astfel că mulți români plecați la muncă în străinătate se întorc acasă să se relaxeze alături de cei dragi. Aceștia vor petrece, în medie, 5 zile în țară, o dovadă în plus a faptului că aceștia vor să se bucure de locurile natale și de vacanță în compania apropiaților.

Cât a costat un bilet de avion către România în perioada minivacanței de Sfânta Maria?

Așa cum era de așteptat, românii au revenit de Sfânta Maria acasă si vor profita alături de cei din țară de zilele libere ale minivacanței de 15 august. Conform Vola.ro, ei vor petrece, în medie, cinci zile la destinație, semn că și-au făcut planuri alături de rude și de prieteni numai pe durata minivacanței.

Aceștia au ales zboruri către marile orașe ale țării, cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă fiind Otopeni – București (cu peste 67% dintre zboruri), Iași (cu aproximativ 15% dintre zboruri) și Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri). Restul procentelor a fost distribuit aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din țară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța), semn că turiștii caută și zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor de proveniență și care îi pot ajuta să câștige timp din punctul de vedere al transportului.

În ceea ce privește prețurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% față de 2022. De exemplu, anul acesta, un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro, în comparație cu 222 de euro, cât a fost anul trecut. Creșterile tarifare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, mai ales că anul acesta prețurile la zboruri au fost mai scumpe, inclusiv la zborurile low-cost, însă, în momentul de față, piața s-a stabilizat.

Nu în ultimul rând, fiind vorba despre o vacanță scurtă în țară, cei mai mulți români au ales să călătorească lejer, numai cu bagajul de mână.

Minivacanța de Sfânta Maria, prilej de city-break pentru români

Dacă pentru românii din diaspora, zilele libere au fost un motiv excelent pentru a reveni acasă, pentru cei din țară, minivacanța de Sfânta Maria a creat contextul perfect pentru un city-break. Conform Vola.ro, numărul rezervărilor dinspre România către alte țări europene pe durata minivacanței a crescut semnificativ, cererea mare fiind asociată cu minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai populare destinații sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, state alese frecvent de turiști pentru petrecerea unui city-break.

Totodată, prețul mediu pentru un bilet de avion spre destinații externe a fost de 229 de euro în intervalul minivacanței de Sfânta Maria, de altfel, un tarif mediu pentru zborurile spre Europa din timpul verii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top