Tehnologie

DNSC avertizează asupra unei campanii de fraudă prin intermediul SMS-urilor

Foto: iStock

Utilizatori din România sunt vizaţi de o campanie de tip „Smishing”, tentativă de fraudă care se propagă prin SMS cu mesajul ‘Ai un colet’, atrag atenţia specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Potrivit sursei citate, pentru a atrage curiozitatea potenţialelor victime să acceseze un link maliţios, hackerii transmit mesajul „Ai un colet”, iar mai departe utilizatorul este informat că va fi nevoie să-şi actualizeze o serie de date, pentru a-i fi livrat în cele din urmă presupusa comandă.

„În realitate, dacă aruncăm o privire către denumirea domeniului care găzduieşte această schemă de phishing (uchffpu[.]cn), avem un prim indiciu că NU este vorba despre un site de curierat legitim şi ar trebui să ne oprim înainte de a furniza date sensibile”, subliniază DNSC.

 

Experţii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să fie vigilenţi şi să analizeze cu atenţie informaţiile primite, înainte de a furniza date online, să evite accesarea linkurilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute, să evite furnizarea la cerere de date personale, date financiare sau date de autentificare, după accesarea unor linkuri venite prin SMS, e-mail sau platforme de mesagerie.

De asemenea, este important să se analizeze cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română.

DNSC recomandă accesarea sigurantaonline.ro pentru a afla cum vă puteţi proteja de atacatorii care vânează datele personale.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare la nivel naţional, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), alături de parteneri din zona privată.

Cele mai recente știri

To Top