Actualitate

Finanţări de până la 200.000 de euro pentru proiectele private din staţiunile balneare şi balneoclimatice

bani

Operatorii economici pot aplica, începând de luni, pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, balneare, culturale, sportive şi de agrement, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Finanţarea, care acoperă maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, va include şi costurile aferente formării profesionale a personalului angajat în sectorul HoReCa. Bugetul total, alocat programului pentru anul curent, este de 15.000.000 lei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MEAT.

Fondurile sunt destinate proiectelor de extindere şi reabilitare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură.

Totodată, finanţarea va sprijini construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare şi balneoclimatice. Achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare este, de asemenea, eligibilă, precum şi formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar în domeniul HoReCa, precizează sursa citată.

Un beneficiar se poate înscrie cu un singur proiect în cadrul apelului.

Nu rata noul număr al revistei Income Magazine, care vine cu un supliment important despre turismul medical, în care poți găsi ample analize despre turismul balnear din România. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top