Transporturi

Ford Otosan începe livrarea primelor autovehicule Transit Courier şi Tourneo Courier produse la Craiova

Ford Otosan a început încărcarea primelor garnituri de tren şi trailere cu noile modele Transit Courier şi Tourneo Courier produse la Craiova, care vor pleca pentru livrare spre clienţii din Europa şi Turcia.

Potrivit Ford România, în acest context, compania a invitat la fabrica Ford Otosan din Craiova primii săi clienţi de Transit Courier, care au avut ocazia să viziteze fabrica şi să descopere totodată procesele de producţie a modelelor Ford construite în România.

„Suntem mândri că fabrica din Craiova a început livrarea primelor unităţi ale noilor modele. Avem mari speranţe pentru Transit Courier, care suntem siguri că va fi unul dintre motoarele economiei naţionale în anii care urmează, dar şi în Tourneo Courier, un model versatil, compact şi adaptat atât nevoilor de business, cât şi a celor de familie”, a declarat Roxana Capătă, managing director al Ford România Services.

 

Proiectate împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltat şi produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier se alătură pe linia de producţie modelului Ford Puma şi vor dispune împreună şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la uzina din Craiova în 2024.

Ford Otosan a început producţia noii game Courier în luna octombrie a anului în curs. Pentru a sprijini producţia noii generaţii a gamei Courier la uzina din Craiova, Ford Otosan a demarat deja o investiţie de 490 de milioane de euro şi a desfăşurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opţional, clienţii pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât şi cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preţ special de lansare în România de 15.550 euro fără TVA.

Tourneo Courier Trend cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP şi cutie de viteze manuală cu 6 trepte are un preţ special de lansare în România de 18.100 euro fără TVA.

Cele mai recente știri

To Top