Actualitate

Guvernul olandez ar putea să nu mai folosească Facebook, din motive de securitate

Foto: iStock

Guvernul olandez a declarat vineri că ar putea fi forţat să nu mai folosească Facebook, după un avertisment din partea autorităţii de reglementare a confidenţialităţii din Ţările de Jos cu privire la riscurile de confidenţialitate ale platformei de socializare deţinute de Meta Platforms, transmite CNBC.

Autoritatea Olandeză pentru Protecţia Datelor (DPA) a emis o declaraţie prin care sfătuieşte Ministerul de Interne olandez să nu se bazeze pe paginile de Facebook pentru a comunica cu cetăţenii dacă nu are o idee clară despre modul în care Facebook utilizează datele personale ale persoanelor care vizitează paginile guvernamentale.

Ministerul de Interne a cerut anterior DPA să ofere consiliere dacă guvernul ar putea folosi paginile de Facebook într-un mod conform.

Guvernul doreşte claritate de la Meta ”cât mai curând posibil, cel mai târziu înainte de vacanţa de vară, cu privire la modul în care abordează preocupările noastre”, a declarat Alexandra van Huffelen, ministrul olandez pentru Digitalizare, într-un comunicat.

”În caz contrar, în conformitate cu sfatul DPA, vom fi obligaţi să ne oprim activităţile pe paginile de Facebook”, a adăugat ea.

Preşedintele DPA, Aleid Wolfsen, a declarat într-un co,unicat că ”oamenii care vizitează o pagină guvernamentală au încredere că informaţiile lor personale şi sensibile sunt în mâini sigure”.

”Faptul că aceasta poate implica şi informaţii despre copii şi tineri face acest lucru şi mai important. Sunt vulnerabili online şi au nevoie de protecţie suplimentară”, a spus Wolfsen în comunicat, care a fost tradus în engleză prin Google Translate.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru CNBC: ”Nu suntem în mod fundamental de acord cu evaluarea care stă la baza acestui sfat, care este greşit în ceea ce priveşte faptele şi demonstrează o neînţelegere fundamentală cu privire la modul în care funcţionează produsele noastre. Examinăm toate produsele Meta pentru a ne asigura că respectă legile din regiunile în care oferim serviciile noastre şi vom continua să colaborăm cu guvernul pentru a ne asigura că poate folosi reţelele sociale pentru a comunica cu oamenii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Meta.

Sfatul DPA serveşte drept o dovadă suplimentară ”a neîncrederii crescânde între autorităţile de reglementare europene şi Meta”, a declarat Matthew Holman, partener în tehnologie, confidenţialitate şi inteligenţă artificială la firma de avocatură Cripps, pentru CNBC, prin e-mail.

Holman a spus că îngrijorarea autorităţii olandeze de reglementare va fi probabil că datele utilizatorilor ”sunt partajate cu departamentele guvernamentale de pe platforma Meta şi ar putea încă face obiectul unor probleme de securitate, monitorizare sau acces de către agenţiile federale americane”.

 

Cele mai recente știri

To Top