Energie

Hidroelectrica anunță prelungirea contractului cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat, miercuri, un act adiţional prin care se prelungeşte cu un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare, informează compania, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, documentul ia în calcul condiţiile actuale de piaţă în ceea ce priveşte costurile cu lucrările şi serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii şi retenţia personalului Societăţii de Servicii Hidroenergetice. În plus, acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esenţiale, contribuind astfel la consolidarea poziţiei Hidroserv şi la eforturile companiei îndreptate către ieşirea din insolvenţă.

„Hidroserv, în calitate de partener tradiţional şi de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcţionării optime a instalaţiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adiţional la acordul cadru confirmă importanţa acestei colaborări şi permite, totodată, capitalizarea Hidroserv şi îmbunătăţirea capacităţii acesteia de a furniza servicii de mentenanţă la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficienţa operaţională a Hidroelectrica. Trăim un moment istoric pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziţie a UCM Reşita, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică şi furnizorul a peste 90% din aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca în termen de un an să finalizăm integrarea acestei unităţi în Hidroserv, activităţile actuale ale celor două societăţi fiind în totală congruenţă şi având potenţialul să aducă plusvaloare semnificativă atunci când sunt puse împreună. Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potenţialului companiilor din portofoliu şi dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în faţa acţionarilor”, susţin reprezentanţii Directoratului Hidroelectrica.

Compania respinge ferm „tentativele sindicale” de a exercita presiuni asupra conducerii Hidroelectrica în scopul forţării unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate, se mai menţionează în comunicat.

„Aceste tactici – specifice mai degrabă unei perioade a „băieţilor deştepţi” din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care şi-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată şi orientată către interesul pe termen lung. Hidroelectrica rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice şi în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga să reţea de subsidiare, inclusiv Hidroserv. Vom continua să investim în eficienţă operaţională şi inovaţii tehnologice pentru a ne menţine statutul de lider şi pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România”, spun reprezentanţii companiei.

Membri ai Sindicatului Naţional Hidroenergetica au anunţat că miercuri, între orele 13:00 şi 15:00, pichetează sediul Hidroelectrica, motivul fiind lipsa de acţiune a conducerii companiei în aplicarea Acordului Cadru cu SSH Hidroserv SA pentru prestarea lucrărilor de mentenanţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top