Transporturi

Interesul românilor pentru scutere electrice a crescut cu 173%

Începând cu luna ianuarie, interesul pentru scutere electrice a cunoscut o creștere fără precedent, de 173%, subliniind schimbările înregistrate în peisajul preferințelor de mobilitate urbană. Sintagma „scutere electrice” plus alte cuvinte cheie înrudite au generat peste 170.000 de căutări pe Google în ultimul an, cu o medie lunară de 5.400 de căutări. În același interval, „scooter electric” a înregistrat, în medie, 27.000 de căutări pe lună. 

Dintre cele 170.000 de căutări efectuate, aproape 160.000 au fost făcute de pe dispozitive mobile. Creșterea numărului de căutări online este incontestabil legată de îngrijorările din ce în ce mai mari legate de mediu, de poluarea din marile orașe, dar totodată și de costurile mari cu carburantul tradițional.

Potrivit unui studiu intern realizat în perioada iulie-august 2023 de ATVRom, sintagma „mobilitate urbană” are o creștere de peste 900% comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut. Studiul mai arată ca utilizatorii care manifestă cel mai mare interes pentru căutarea de scutere electrice provin din: Prahova, Constanța, Timiș și București.

Pe măsură ce comunitatea globală se mobilizează pentru a combate schimbările climatice și a reduce emisiile de carbon, românii sunt interesați să adopte alternative sustenabile de transport. Scuterele electrice, cu emisii zero în timpul funcționării și o amprentă ecologică minimă, reprezintă o soluție practică care abordează simultan atât nevoile de transport, cât și bunăstarea mediului înconjurător.

Studiile arată că România suportă cel mai mare cost social asociat poluării din Europa, cu 30% peste media europeană. Bucureștiul este pe locul doi în privința costurilor sociale legate de poluare, după Londra, cu un cost mediu de 3.004 euro/an/capita, conform cercetărilor efectuate de Alianța Europeană de Sănătate Publică.

În acest context, valoarea voucherelor Rabla Clasic și Rabla Plus devine esențială pentru cei care doresc să contribuie la ameliorarea calității aerului și a mediului înconjurător. Prin acest program, pentru achiziționarea unui scuter electric nou în schimbul unui model uzat, se acordă un ecotichet de 26.000 lei și un ecobonus de 1.500 lei pentru vehiculele casate care au o vechime de peste 15 ani și îndeplinesc criteriile de poluare. Oricine dorește să aplice la programul Rabla Plus pentru achiziționarea unui vehicul electric, o poate face până pe 31 august 2023.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top