Actualitate

Marcel Ciolacu: Proiectele dezvoltate de România cu Banca Mondială au rezultate ce sunt resimţite în viaţa de zi cu zi a oamenilor

Foto: iStock

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, la întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Mondiale, că stabilitatea economică şi continuarea procesului de reforme sunt direcţii de acţiune pe care Guvernul le urmăreşte pentru consolidarea economiei româneşti.

„Fondurile europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă oportunitatea dezvoltării României. Susţinerea proiectelor de investiţii prin aceste finanţări şi implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creştere al economiei naţionale şi vor îmbunătăţi viaţa oamenilor. Ne bazăm în continuare pe sprijinul Băncii Mondiale pentru atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Executivului.

Şeful Executivului a apreciat colaborarea României cu această instituţie financiară internaţională. ”Rezultatele concrete ale acţiunilor noastre comune sunt proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învăţământ şi pentru îmbunătăţirea managementului riscului la dezastre şi al căror efecte sunt resimţite în viaţa de zi cu zi”, a mai menţionat prim-ministrul României.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, Ligia Deca, Ministrul Educaţiei, Marcel Boloş, ministrul finanţelor, Adrian Câciu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, iar din partea Băncii Mondiale, Antonella Bassani, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, Marina Wes, director regional pentru UE al Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, director de ţară pentru Romania şi Ungaria.

 

Cele mai recente știri

To Top